31 Aralık 2014 Çarşamba

Mutlu Yıllar


26 Aralık 2014 Cuma

Kına Hatırası

Arkadaşımın kızının 6 ay kınası için hazırladığım keçe bindallılar....Kesimleri sizzix makinasıyla kestim.Kalıp aslında bebek elbisesi kalıbıydı aklıma bindallı olabilir mi?diye gelince oldu:) Kalın keçeden kestim.

Ben keçeden kesim işlemlerini yaptım ,arkadaşımda simli su taşını ve magnetlerini yapıştırdı.Kınaları da farklı olsun diye alüminyum folyoya sarıp,kırmızı tülle süsledik.

Son olarak kırmızı kese içine:kına,çikolata,bozuk para ve keçe bindallıyı koyup gelen konuklara verdik:)

Kınaya eli boş gitmemek için keçeden minik bir hediye hazırladım. Çerçevenin arkasına mıknatıs yapıştırdım ki buzdolabının üzerinde de kullanılsın diye:)

16 Aralık 2014 Salı

Blog Keşfi

Blog arkadaşımız sevdicanın düzenlemiş olduğu blog keşifine herkesi davet ediyorum.Buradan

13 Aralık 2014 Cumartesi

cekilisimin sonucu

Cekilisimi masal yildizi adli izleyicim kazanmistir.kendisini tebrik ediyorum.adres bilgilerini guney36havva@hotmail.com adresine bekliyorum.

12 Aralık 2014 Cuma

Keçe Bardak Altlığı

Arkadaşlarıma hediye olarak hazırladığım keçe bardak altlıkları.

Salonlarına uygun renklerde hazırladım.

Kalıp kesmek kolayda kenarlarını sufle makasıyla kesmek zor:(

Klozet Kapağına Anlatımlı Kılıf Dikimi

Banyoma istediğim renkte klozet takımı bulamayınca iş başa düştü.Kumaş pazarından 5 tl ye50 cm kumaş aldım.Klozet kapağına kılıf,çamaşır makineme örtü,2 tanede ayak havlusu çıktı:)Ne bereketliymiş:)Önce kapağın şablonunu çıkaralım.Ayrıntısı olmadığı için pratikten  gazete kağıdı kullandım:)Kalıbı yerleştirip kesiyoruz.

Kesilmiş hali

Unutmadan önemli bir şey paylaşmak istiyorum.Tay kumaşların yeni türü çıkmış.Kumaşların ters den görüntüleri.Yeni çıkan vizon olan.Keserken hiç tüy çıkmıyor,ayrıca arkasındaki kaydırmaz da var.Krem olan eski tüy çıkaranlardan.Önceden kesince her yere tüyler saçılıyor du.Şimdi büyük kolaylık olmuş:)

Daha sonra krem olan parçayı verev den kesip ovarlok geçtim.

Son olarak lastik geçirdim.

bitmiş hali:)

8 Aralık 2014 Pazartesi

4 Aralık 2014 Perşembe

Sünnet Hazırlıkları

Arkadaşımın oğlu için hazırladığımız lavanta keseleri.Mevlütte dağıttık.


Sünnette eve gelenlere dağıtmak için dolap magneti



Bazı keseleri çanta şeklinde yaptım.Böylede çok güzel oldular.Pembe olanınıda arkadaşımızın kızının mevlütü için yapmıştık.

keselerin yakından görüntüsü.İçlerinde lavanta ve elyaf var.

Sünnet kınasında dağıtmak için kınalar.




Kolonya ve takı iğneliği.Süslemelerin çoğunu çekemedim.Koltuk süsledim,masa,yatak ve salon süslemelerini arkadaşlarımla yaptım.Ama çekemedim ki:(Bebek olunca zor oluyor:(Bu arada benim oğlumda sünnet oldu.Birçok fikir edindim arkaşımın sünnetinden.Düğününü artık 5-6 yaşında yapıcam.Sünnetini hatırlamayacak ama düğününü hatırlasın:)