24 Nisan 2012 Salı

Anlatımlı Çakma Stor Perde Dikimi

İşte çakma stor perdem.:))Yukarı doğru katlanır yaptım ama içime sinmedi.Bende camın boyunda yaptım.Nasıl mı açılıyor?Yukarı değilde yana doğru sürgü kapak gibi benim için daha kullanışlı oldu.Yapımı çok zevkli fazla kumaşta gitmiyor.(ben 165 cm kullandım)İlk firsatda değişik desenlerde tül alıp yenilerini dikicem.

Kumaşı yere serdim.Aralara geçirilecek demir çubukların yerlerini belirleyip tek tek diktim.Ara boşluklar 50 cm. Sizde camınıza uygun ayarlayabilirsiniz.Çubukları geçirdikten sonra kenarlarından kaymasın diye teyel dikiş atarsanız daha düzgün durur.
Birde benim perdem düğmeli.Kornişe geçirdim.
Tülümün yakından görüntüsü,Kadıköy den 3 tl'ye almıştım.Perde çubuklarını da perdeciden aldım.Hem pratik hemde kullanışlı bir perdem oldu.


Çocuk Odasına Kapı Süsü

Beyaz polara tencere kapaklarıyla yuvarlak çizdim.:)) İçine sıkı bir şekilde silikon doldurdum.
Kırmızı ve mavi renkli objeleri keçeden çalıştım.Keçenin dikmesi zor olduğundan bulutu, kuşları,nazar boncuğunu polardan çalıştım.
İlk keçe denemem.Arkadaşımın oğlu için yaptım.Umarım beğenir.Ortadaki resim çerçevesi yandan resim koymak için yeri var.Bu kapı süsünü yaparken tiryaki hobiden fikir aldım.

12 Nisan 2012 Perşembe

Anlatımlı Fular Yapımı

Lif ipiyle kutu kutu yapıp istediğimiz boyda örüyoruz.Kutu araları üç zincir ve ikili trabzan
Sonra: kurdele,ip,dantel birbiriyle uyumlu olmasına dikkat ederek süslüyoruz.Son olarakta çiçek yapıyoruz.Aslında siyahını da örmüştüm ama resimleyemeden hediye gitti.Bu modeli buradan görerek yaptım.

Şirin Eldivenler

Bu eldiven kızımın.Örgü bilenlerin kolaylıkla yapabileceği bir model.
Önden ve arkadan resimledim ki yapmak isteyenlere kolaylık olsun.İç kısmını da polarla kaplamışlar.Kışın sıcacık oluyor.Kız annelerine duyurulur.....:))

3 Nisan 2012 Salı

Anlatımlı El Nakışı Havlu

Kendiliğinden desenli havluyla çalıştım.Havluyu kasnağa iyice geriyoruz.İstediğimiz renk ebruli iple iğne ardı ve çarpı işi çalışıyoruz.Sonra boncukla süslüyoruz.
Yazıları da iğne ardı çalışıyoruz.
Bu şeffaf kutularda geri dönüşüm.Bu tarz işime yarayacak kutuları hiç atmam.Havluyu bitirdikten sonra kutunun içine sığacak şekilde katladım.Üzerinede kurdele bağladım tıpkı hazır gibi oldu:))Kırmızı karanfilli havlu kurdele nakışı yapımını  burada anlatmıştım.
Havlunun ucuna lastikli kurdele diktim.Başka malzemelerde kullanılabilir.
Çiçeğin yakından görünüşü.....Bu arada bu fikir bana ait.Umarım beğenirsiniz...

Anlatımlı Kutu Kaplama

Telli kutulardan vardı elimde üzeri yıpranmıştı.Bende kadıköy den aldığım dantelle kapladım.Kenarlarını silikonla yapıştırdım.
Ana gövdeyi de aynı şekilde kapladım. Fazla süsleme yapmadım çünkü dantelin duruşu çok hoşuma gitti:))